ChristenUnie lanceert met CDA en GroenLinks Amersfoorts Isolatieoffensief

actieplan 1 pagina.jpg
IMG_5780.jpg
Door Marcel Koning op 24 februari 2022 om 09:54

ChristenUnie lanceert met CDA en GroenLinks Amersfoorts Isolatieoffensief

Actieplan voor snellere, slimmere en socialere aanpak van woningisolatie

Energiearmoede is voor veel Amersfoorters een dagelijkse realiteit. De ChristenUnie, GroenLinks en CDA Amersfoort presenteren een ambitieus plan om in de volgende collegeperiode isolatie en woningverduurzaming tot topprioriteit te maken. De partijen pleiten voor een sociale isolatie tegoedbon van 5000 euro en voor laagdrempelige en proactieve ondersteuning. De drie willen verhuurders uitdagen en buurtbewoners, buurtcoöperaties helpen om de verduurzaming te versnellen. Iedere straat moet weten welk voordeel er te behalen is met isoleren.

De partijen komen met zes voorstellen om het Amersfoorts isolatiebeleid te verbeteren. Een belangrijke omslag in het denken is dat isolatie niet alleen als een technisch probleem wordt gezien, maar als een sociale uitdaging waar bewoners actief bij geholpen en voor uitgedaagd moeten worden. Alleen met een gezamenlijke inzet van overheid, bedrijven, maatschappelijke organisaties én bewoners kan de stad volgens ChristenUnie, GroenLinks en CDA Amersfoort energiearmoede verminderen, huizen comfortabeler maken, energieverbruik verminderen en de CO2-uitstoot naar beneden brengen.

De politieke isolatie alliantie vraagt het college om snel een Amersfoortse isolatie conferentie te organiseren waarin  installateurs, mbo’s, bewoners, verhuurders, makelaars, financieel deskundigen etc bij elkaar brengen. Het is een moment om elkaar te inspireren, maar vooral om concrete afspraken te maken om het Amersfoorts isolatieoffensief snel in de praktijk te brengen.

Hans Bol, lijsttrekker ChristenUnie Amersfoort

“In onze stad verspillen we te veel energie. Daarom moet het nieuwe college een speerpunt maken van energiebesparing. Laten we komende collegeperiode zorgen dat energiearmoede afneemt, dat regelingen toegankelijk worden en mensen echt hulp krijgen. Zo kunnen we ons energieverbruik terugdringen, huizen verbeteren en Co2 besparen.

Ik nodig andere partijen, bedrijven en maatschappelijke organisaties uit om zich aan te sluiten bij dit initiatief. Dit is hét moment om de handen ineen te slaan om Amersfoorters te helpen aan een energiezuiniger en comfortabeler huis. Samen zorgen voor goede woningen is samen recht doen. De stijgende energieprijzen laten ons zien dat we geen tijd mogen verliezen, maar nu eensgezind aan de slag moeten voor onze stad en voor alle Amersfoorters.”

Bijlagen