Zomerserie deel II - Ron van der Spoel

bijgesneden20140121-CU-Amersfoort-7513-Rondinsdag 09 augustus 2016 10:11

Ik heb het voorrecht om inmiddels ruim 2 jaar deel uit te maken van de Amersfoortse gemeenteraad en van onze ChristenUnie fractie. Mensen vragen me regelmatig hoe het nu is om in de lokale politiek actief te zijn. Ik kan dan niet anders dan enthousiast antwoorden dat ik het echt naar m'n zin heb.

Dat komt omdat ik heb ontdekt dat je als raadslid echt iets kunt betekenen voor de inwoners van Amersfoort. Voor mij heeft dat de afgelopen twee jaar concreet vorm gekregen in de bouw van een gezinszwembad in Vathorst. Daarnaast heb ik met twee andere raadsleden van andere partijen het initiatief genomen om in een aantal wijken de professionals in contact te brengen met kerken en sportverenigingen, om te zoeken naar samenwerking om mensen die het nodig hebben te kunnen ondersteunen, nu de overheid zich meer terugtrekt.

Tot slot ben ik de laatste maanden erg druk geweest met de preventieve relatieondersteuning. Echtscheidingen vormen een van de grootste problemen in onze stad, met name in Vathorst. Daar gaat de politiek niet over, werd steeds geroepen. Maar de gevolgen voor met name de betrokken kinderen zijn zo ernstig, dat ik op zoek gegaan ben naar mogelijkheden om hier iets in te kunnen betekenen. Die ruimte bleek te liggen bij de voorlichting aan aanstaande ouders. Vooral de geboorte van een eerste kind blijkt een risicofactor voor de relatie. Na veel gepraat is het nu zover dat er in twee wijken een pilot draait waarbij aanstaande ouders via verloskundigen worden voorbereid op de gevolgen van de geboorte van hun kind. In dit traject komt binnenkort ook advies over wat dit kan betekenen voor je relatie. Dit gebeurt door deskundigen op relatiegebied. Mijn verlangen is dat dit helpt om, als het lastig wordt, voorbereid te zijn en er samen uit te komen. 

Als ik met dit soort thema's bezig ben, voel ik me dankbaar voor de plek die ik in de stad mag innemen.

- Ron van der Spoel

« Terug