Even voorstellen: Hans Bol

Hans Bol - uitgesnedendonderdag 16 november 2017 11:55

Op de avond van de uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen had ik het genoegen een biertje mee te drinken met diverse ChristenUnie partijleden. Een aantal maanden verder en mag ik mij aan jullie voorstellen als de campagneleider voor de gemeenteraadsverkiezingen en als nummer 2 op de lijst.

Mijn naam is Hans Bol. Ik ben geboren en getogen in Den Haag. Heb werktuigbouwkunde gestudeerd in Delft en bedrijfskunde in Twente. Ik ben getrouwd met Frieda, heb twee kinderen en twee kleinkinderen. Drie dagen in de week begeleid ik startups in hun eerste levensfase tot hun tweede ronde financiering. De startups leveren Internet diensten aan het onderwijs, in de zorg en binnen de agri, waar we bijvoorbeeld bezig zijn met een dienst voor de allerarmste boeren op de wereld waarmee ze hun inkomen kunnen verdubbelen.

Ik werk om te leven, niet andersom. In ons leven neemt geloven een belangrijke plaats in. We mochten de afgelopen twintig jaar betrokken zijn bij twee church plants in Rotterdam, Crossroads Rotterdam en Thugz4All. De laatste is een Antilliaanse kerk waar veel moeders met kinderen komen en hun man langdurig in de gevangenis verkeert. Een heel andere kerk en heel andere problemen dan de kerk van de Nazarener waar we hier in Amersfoort bij betrokken zijn.

In Amersfoort wonen betekent voor mij ook betrokken willen zijn bij het wel en wee van de stad. Enkele jaren geleden heb ik na vijftien jaar voorzitterschap van Youth for Christ Nederland het stokje door mogen geven. Terzijde, Rachel Streefland, de huidige voorzitter, (staat overigens eveneens nummer 2, maar dan op de lijst van de Christen Unie in Utrecht). Bij Youth for Christ heb ik de ontwikkeling mee en doorgemaakt van focus op woordverkondiging gericht op bekering en het hiernamaals naar verbreding door ook daadwerkelijk inhoud te geven aan Gods koninkrijk in het hier en nu. Daar heb ik nu ook tijd en ruimte voor om dat inhoud te geven in onze stad.

In het proces van meer inhoud geven aan het koninkrijk van God ben ik door mijn bestuurlijke activiteiten in het onderwijs en welzijn meer en meer betrokken geraakt bij kwetsbare mensen in de samenleving en zorg voor de natuur. Gecombineerd met mijn zakelijke achtergrond voel ik mij een zakelijke idealist. Ik ga voor idealen en weet inmiddels hoe belangrijk gemotiveerde mensen zijn en dat er met beperkte middelen toch veel te bereiken valt. Dat neem ik mee en breng ik in. Voor de bloei van de stad.

Een mooie stad met mooie mensen. Waar veel goed gaat, maar er ook mensen buiten de boot vallen en we niet meer de meest groene stad van het land zijn. Politiek werk aan de winkel dus om wat in vele jaren is opgebouwd te helpen verder uit te bouwen.

- Hans Bol

« Terug