ChristenUnie Amersfoort ondertekent manifest Waardig Ouder worden

esther met Gert-Jan bij ondertekening manifest waardig ouder wordenmaandag 12 maart 2018 07:00

Kandidaat raadslid Esther Marskamp heeft zaterdag het manifest Waardig Ouder worden van de ChristenUnie ondertekend. Mensen blijven steeds langer in hun eigen woonomgeving wonen. Er wordt in toenemende mate een beroep gedaan op vrijwilligers en mantelzorgers. Daarom spreekt De ChristenUnie door het ondertekenen van dit manifest zich uit in te zetten voor een lokale aanpak van eenzaamheid, een dementievriendelijke gemeente, aantrekkelijk vrijwilligerswerk, goede ondersteuning voor mantelzorgers, zorg op maat en betaalbaar sporten en bewegen.

Een jaar geleden nam toenmalig staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid, Welzijn en Sport het manifest Waardig ouder worden in ontvangst uit handen van de ChristenUnie, Omroep Max en ouderenorganisatie KBO-PCOB. Het doel van het manifest is dat het kabinet zich inzet voor een samenleving waarin ouderen een volwaardige plaats hebben.

“Naast de inspanningen van het kabinet willen we ook op lokaal niveau ons inzetten voor ouderen, vrijwilligers en mantelzorgers”, vertelt Esther Marskamp. “Ouderen vormen een grote risicogroep als het gaat om eenzaamheid. Daarom vinden we het belangrijk dat senioren thuis bezocht worden door ‘wegwijzers’ zodat ze informatie krijgen over voorzieningen en activiteiten. Ook moeten mantelzorgers niet overvraagd worden. We kunnen ze nog veel meer wijzen op mogelijkheden voor ondersteuning, zoals dagbesteding, respijtzorg maar ook technologische oplossingen die een mantelzorger kunnen ontlasten. Langer zelfstandig thuis wonen betekent ook dat woningen daarvoor geschikt moeten zijn. We willen meer levensloopbestendige woningen in de stad waar mensen veilig en comfortabel kunnen blijven wonen. We willen goed samenwerken met ouderenbonden en (lokale) organisaties bij de ontwikkeling en implementatie van beleid.”

Esther Marskamp 

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht