Zomerserie deel III - Laurens Wijmenga

Foto Laurensmaandag 03 augustus 2015 18:53

Deze week in de zomerserie is het woord aan buitengewoon fractielid Laurens Wijmenga.

"Tijdens de zomer neem ik altijd even de tijd om tijdsbesteding van het afgelopen jaar tegen het licht te houden. Welke tijdsbesteding is nuttig? Wat moet ik stoppen? Met een drukke baan en een gezinnetje kom je altijd tijd te kort. Keuzes maken dus. Nu doe ik vrijwilligerswerk voor de burenhulpdienst, een vrijwilligerscentrale in de wijk. Hierdoor leer ik nieuwe mensen kennen. Soms is het leuk om te doen. Vaak genoeg is het echter ook echt 'werk'. Toch wil ik daar volgend seizoen ook weer tijd voor inruimen. Omdat zonder vrijwillige inzet deze samenleving een stuk minder mooi is. Sportverenigingen, kerken, voedselbanken en buurthuizen houden op te bestaan als de stroom vrijwilligers opdroogt. En voor professionele krachten ontbreekt het geld. Dat soort initiatieven zijn dus letterlijk en figuurlijk onbetaalbaar.

De ChristenUnie is voorstander van de beweging naar een kleinere overheid. Maar zonder vrijwilligers die in dit gat stappen is er geen 'participatie-samenleving' mogelijk. Politici mogen (moeten?) daarbij het goede voorbeeld geven. Door niet alleen te praten over een betere samenleving, maar ook het goede voorbeeld te geven. De handen uit de mouwen dus."

Bent u nog op zoek naar vrijwilligerswerk? De burenhulpdienst Randenbroek-Schuilenburg is altijd op zoek naar vrijwilligers uit de wijk! Voor meer informatie kunt u een mail sturen naar: burenhulpdienst@outlook.com

- Laurens Wijmenga

« Terug

Reacties op 'Zomerserie deel III - Laurens Wijmenga'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.