Zet geen mensen op het spel. ChristenUnie tegen uitbreiding aantal speelautomatenhallen

gokautomaatwoensdag 26 augustus 2015 20:15

Op dinsdag 25 augustus is de raad gepeild over de uitbreiding van het aantal speelautomatenhallen in Amersfoort. Voor de ChristenUnie is het helder: geen uitbreiding. Wij willen de mogelijkheid van een verslaving niet faciliteren. Uit cijfers is immers gebleken dat de aanwezigheid van de speelautomatenhallen de kans op een gokverslaving met zich meebrengt, met alle maatschappelijke en persoonlijke gevolgen van dien.

De ChristenUnie is niet overtuigd van de nut en noodzaak van een uitbreiding van het aantal speelautomatenhallen in Amersfoort. Er is in de optiek van de ChristenUnie geen maatschappelijk belang voor de uitbreiding, alleen maar een ondernemersbelang. Het vergroten van het aanbod leidt tot een grotere vraag. Hiermee wordt de kans op een verslaving vergroot. Dat is een gok die de ChristenUnie niet wil nemen.

Als er toch een uitbreiding van het aantal speelautomatenhallen komt, dan zal de ChristenUnie er alles aan doen om er strikte voorwaarden aan te verbinden,  zoals niet in de nabijheid van scholen en andere locaties waar veel jongeren  en andere kwetsbare groepen aanwezig zijn.

« Terug

Reacties op 'Zet geen mensen op het spel. ChristenUnie tegen uitbreiding aantal speelautomatenhallen'

Putter, P. (Peter) de [84682]
Geplaatst op: 01-10-2015 01:14
Eens!

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.