Een zwembad voor Vathorst!

IMG_0546dinsdag 08 december 2015 19:29

We zijn heel blij met het nieuws dat er een zwembad komt in Vathorst. Het wordt een zwembad bedoeld voor onder andere zwemlessen voor kinderen. Volgens planning gaat het bad in september 2016 open.

In de verkiezingscampagne in 2014 hebben we beloofd om ons hard te maken voor een zwembad. De tekst: "Zwemwater in Vathorst moet je niet laten lopen" heeft op onze ChristenUnie verkiezingsposters gestaan. Aanhoudend hebben we ons hiervoor ingezet. We hebben een Facebook actie opgezet en diverse moties ingediend om de realisatie van een zwembad in Vathorst hoog op de agenda te zetten. Uiteindelijk waren er twee opties, waarbij we de optie van een zwembad gekoppeld aan een casino afwezen, evenals de meerderheid van de gemeenteraad. Dankzij de inspanningen van sportwethouder Buijtelaar, die achter de schermen hard heeft gewerkt aan realisatie van een zwembad in Vathorst, komt er nu dus toch een zwembad.

Simone Kennedy: "Hoewel Vathorst de meest kinderrijke wijk is in Amersfoort, hebben veel gezinnen moeten afreizen naar Bunschoten en Hoevelaken om hun kinderen zwemles te kunnen geven. We zijn heel blij dat kinderen binnenkort in hun eigen wijk terecht kunnen. Vathorst verdient een eigen zwembad."

« Terug