Denk met ons mee over het sociaal domein!

Oud en jong.jpg
IMG_5755.jpg
Door Jan Steven Eilander op 1 maart 2019 om 11:15

Denk met ons mee over het sociaal domein!

In de afgelopen jaren zijn veel taken binnen het zogenaamde "sociaal domein" bij gemeenten terecht gekomen. Van het verstrekken van hulpmiddelen aan ouderen tot de toekenning van jeugdzorg-plekken. En van het helpen van mensen met een beperking aan passend werk of dagbesteding tot woningen voor daklozen: er ligt heel veel op het bord van gemeenten.

Dat betekent ook wat voor de fracties in de gemeenteraad. Er moeten beslissingen worden genomen over budgetten en wijze van werken, prioriteiten gesteld worden en plannen beoordeeld worden van de wethouder. Dit kan de fractie van de ChristenUnie niet zonder goed na te denken over de onderwerpen, zich te verdiepen in de inhoud door bijvoorbeeld kennis op te halen bij specialisten. 

Maar de ChristenUnie wil meer! Wij willen als partij het verschil maken voor de kwetsbare inwoners in onze stad. En we willen het gemeentebestuur helpen met nieuwe plannen. Bijvoorbeeld voor het huisvesten van daklozen of goede zorg voor de jeugd met een beperkt budget. 

Hulp gezocht!

Als fractie kunnen we dat niet alleen. We zijn op zoek naar leden die met ons mee willen denken in een werkgroep. Dus heb je kennis en/of ervaring met betrekking tot één of meerdere thema's binnen het sociaal domein: meld je! De werkgroep komt enkele keren per jaar bijeen. We brainstormen over nieuwe ideeën en vormen onze mening over voorstellen van het college. 

Meer info of aanmelden?

Jan Steven Eilander

Buitengewoon fractielid / voorzitter werkgroep sociaal domein CU

06-1371 6459

js.eilander@amersfoort.nl