Nieuws

 1. Opvang Oekraïners (624 x 270 px) (zonder logo).png
  CU-Logo-Amersfoort-RGB-SocialMediaPF.png
  Door Webmaster op 8 september 2023

  Opvang vluchtelingen uit Oekraïne

  Amersfoort vangt op verschillende plaatsen in de stad mensen op die gevlucht zijn voor de oorlog in Oekraïne. In gebouwen die de gemeente tijdelijk huurt en in gastgezinnen. Er zijn oplossingen nodig voor een langere periode. Daarom heeft de gemeente nu twee gebouwen gekocht aan de Hardwareweg 4 en 6 en laat deze verbouwen voor opvang aan vluchtelingen uit Oekraïne. Zo is er voor langere tijd een plek waar ze kunnen wonen.

  Lees verder
 2. Hans Bol over parkeren.JPG
  CU-Logo-Amersfoort-RGB-SocialMediaPF.png
  Door Webmaster op 8 september 2023

  Referendum parkeerbeleid

  Op 22 november komt er een referendum over het parkeerbeleid in Amersfoort. Wat is de gemeente allemaal van plan? Wat vindt de ChristenUnie daarvan? Zijn er geen betere manieren om te verduurzamen? En gaan die plannen ervoor zorgen dat ik straks nergens meer kan parkeren? Zomaar een paar vragen die in ons spreekuur over parkeren naar voren kwamen. Hans beantwoordt deze en andere vragen in deze video.

  Lees verder
 3. Algemene Beschouwingen 2023 blog.png
  CU-Logo-Amersfoort-RGB-SocialMediaPF.png
  Door Webmaster op 30 juni 2023

  Waar moet het gemeentegeld naartoe?

  Afgelopen week mochten alle fracties tijdens de Algemene Beschouwingen hun visie geven op de kadernota van het college. De kadernota beantwoordt de vraag "Wat gaan we het komende jaar met het gemeentegeld doen?".  We kijken tijdens deze Algemene Beschouwingen terug op het afgelopen jaar en vooruit naar het komende jaar. Wat heeft volgens ons prioriteit, waar moet het gemeentegeld naartoe? Je leest hier de bijdrage die onze fractievoorzitter Hans Bol uitsprak.

  Lees verder
 4. Elk kind veilig blog.png
  IMG_5713.jpg
  Door Hanske Mulder - van Maanen op 22 juni 2023

  Elk kind veilig

  Amersfoortse opvanglocaties moeten te allen tijde een veilige plek zijn voor asielkinderen. Uit een recent verschenen rapport van Defence for Children blijkt echter dat de ontwikkeling van kinderen op gezinslocaties in Nederland ernstig wordt geschaad. Dit heeft voor een groot deel te maken met het beleid vanuit de Rijksoverheid en we verzoeken de regering dringend om dit te verbeteren. Tegelijk neemt dat onze verantwoordelijkheid op lokaal niveau niet weg. Als ChristenUniefractie maken we ons hard voor het belang van deze kwetsbare kinderen en willen we dat we in Amersfoort alles doen om de omstandigheden voor deze kinderen te verbeteren.

  Lees verder
 5. Parkeren.png
  CU-Logo-Amersfoort-RGB-SocialMediaPF.png
  Door Webmaster op 22 april 2023

  Moeten we voortaan allemaal betalen voor het parkeren van onze auto?

  Gemeente Amersfoort wil het vergunningparkeren uitbreiden. Wij zien dat er inderdaad een probleem bestaat rondom huidige wijken met vergunningparkeren en om dit op te lossen moet het vergunningparkeren op korte termijn en in één keer uitgebreid worden naar de wijken waar dit speelt. Dit gaat wat ons betreft dus niet over de hele stad.

  We delen ook de wens uit het coalitieakkoord voor meer groen in de straten. Meer groen betekent minder ruimte voor parkeren. Dit is iets wat wel in de hele stad gaat spelen, maar waar we de tijd voor willen nemen en waarvoor we eerst goed willen onderzoeken wat er nodig is om het voor iedereen haalbaar te maken.

  Lees verder
 6. Rutger over Wonen in Amersfoort 2035.jpg
  CU-Logo-Amersfoort-RGB-SocialMediaPF.png
  Door Webmaster op 13 april 2023

  Hoe ziet Amersfoort eruit in 2035?

  Stel: je hebt een baan gevonden in Amersfoort, maar het is je nog niet gelukt om woonruimte te vinden en dus trek je maar weer bij je ouders in. Of je verwacht gezinsuitbreiding maar je vindt geen passende en betaalbare woning. Of je hebt na jaren wachten een verblijfsvergunning en vindt geen eigen huis. Het woningtekort is voor veel mensen merkbaar. We willen dus meer woningen en die woningen moeten betaalbaar zijn. Maar we koesteren ook het groen in de stad, de ruimte, een eigen tuin. Is Amersfoort te vol? Samen met inwoners, leden van de gemeenteraadsfractie, wethouder Rutger Dijksterhuis en experts op het gebied van woon- en omgevingsvisie gaan we hierover in gesprek. 

  Rutger geeft vast een vooruitblik op de bijeenkomst.

  Lees verder
 7. Simone Kennedy vlog.jpg
  CU-Logo-Amersfoort-RGB-SocialMediaPF.png
  Door Webmaster op 10 maart 2023

  Verkiezingen

  Op woensdag 15 maart mogen we weer naar de stembus voor de Provinciale Statenverkiezingen en de Waterschappen. Simone Kennedy heeft zestien jaar in de Amersfoortse raad gezeten en staat nu op de kandidatenlijst voor de Provincie Utrecht. Waarom vindt zij het belangrijk om woensdag te gaan stemmen? En wat zijn de 'hot topics' van deze verkiezingen? Je ziet het in deze vlog!

  Lees verder
 8. IMG_5517.jpg
  CU-Logo-Amersfoort-RGB-SocialMediaPF.png
  Door Webmaster op 15 februari 2023

  Update fractievoorzitter Hans Bol

  In Amersfoort een geschikte woning vinden lijkt onbegonnen werk. De wachttijden zijn lang en de prijzen van huur- en koopwoningen torenhoog. Daar gaat verandering in komen als het aan CU-fractievoorzitter Hans Bol ligt. Er gaat gebouwd worden in Amersfoort en wat de CU betreft gaan ook juist gezinnen daar profijt van hebben. Wat zijn de plannen en wat komt er allemaal bij kijken? En hoe ziet Amersfoort er over 20 jaar uit? Dat vertelt CU-raadslid Hans Bol je in deze korte video! 

  Lees verder
 9. Binnenstad mist.png
  IMG_5755.jpg
  Door Jan Steven Eilander op 30 januari 2023

  Winkelen op eerste Kerstdag?

  Winkelen op eerste Kerstdag of bijvoorbeeld eerste Paasdag? Wat ons betreft blijven de winkels op dit soort feestdagen gesloten. Je kunt al zeven dagen per week winkelen in Amersfoort, waarom zouden de winkels die paar extra dagen per jaar ook nog open moeten? Het is belangrijk om deze feestdagen te vieren en ze bieden de stad en haar inwoners momenten van rust en bezinning.

  Lees verder