Blog

 1. Presentatie coalitieakkoord.JPG
  3-Marcel Koning web.jpg
  Door Marcel Koning op 1 juli 2022

  Amersfoortse coalitie presenteert Akkoord! 2022-2026

  De Amersfoortse coalitie van D66, GroenLinks, CDA, ChristenUnie en Partij voor de Dieren presenteerde vrijdag 1 juli Akkoord! 2022-2026. De gemeenteraad stemt dinsdag 5 juli over vaststelling van dit groene en sociale akkoord voor de komende 4 jaar.

  Lees verder
 2. Rutger Dijksterhuis.JPG
  3-Marcel Koning web.jpg
  Door Marcel Koning op 29 juni 2022

  ChristenUnie draagt Rutger Dijksterhuis voor als kandidaat-wethouder

  De fractie van de ChristenUnie Amersfoort heeft vandaag bekend gemaakt Rutger Dijksterhuis voor te dragen als kandidaat-wethouder. Fractievoorzitter Hans Bol: “We hebben alle vertrouwen in Rutger dat hij een kundige en betrokken wethouder zal zijn voor alle Amersfoorters.”

  Lees verder
 3. Amersfoort banner 1.jpg
  3-Marcel Koning web.jpg
  Door Marcel Koning op 13 juni 2022

  Uitgenodigd voor de onderhandelingen

  Vrijdagavond 10 juni ontvingen we een uitnodiging voor overleg met de formateurs en de onderhandelende partijen. Dat gesprek heeft vanmiddag plaatsgevonden. De inhoud van dit gesprek gaf ons vertrouwen dat we een goede verbindende toevoeging zijn op de andere partijen.

  Lees verder
 4. Binnenstad landscape.jpg
  3-Marcel Koning web.jpg
  Door Marcel Koning op 6 april 2022

  ChristenUnie gaat in Amersfoort vanuit oppositie eigen ideeën verwezenlijken

  De ChristenUnie fractie is teleurgesteld in de conclusie van informateur Kiki Hagen. “Wij hadden graag meegedaan in een coalitie die Amersfoort groener en socialer maakt”, aldus Hans Bol, fractievoorzitter van de ChristenUnie. 

  De ChristenUnie heeft bij de informateur steeds gepleit voor een college dat recht doet aan de klaarblijkelijke wens van de kiezer voor een lokaal groen en sociaal beleid. 

  Lees verder
 5. 3-Marcel Koning web.jpg
  Door Marcel Koning op 26 maart 2022

  De formatie is begonnen

  Hans en Hanske formatie 2022De verkiezingen liggen nu ruim een week achter ons. De nieuwe raadsleden zijn benoemd en hebben hun benoeming aanvaard. Aanstaande woensdag wordt de nieuwe raad geïnstalleerd. Vandaag begon het proces van formeren van een nieuw college met gesprekken met de informateur. D66 heeft als grootste partij daarvoor Tweede Kamerlid Kiki Hagen gevraagd. Fractievoorzitter Hans Bol en vice-fractievoorzitter Hanske Mulder hadden vandaag een eerste gesprek met haar. Dit was onze inzet.

  Lees verder
 6. SegersDromen.jpg
  25289424_1305420366271088_7105675350929266581_n
  Door Webmaster op 12 maart 2022

  ChristenUnie leider Gert-Jan Segers spreekt met Amersfoorters over hun dromen voor de stad

  Op de Varkensmarkt ging ChristenUnie leider Gert-Jan Segers samen met de lokale lijsttrekker Hans Bol in gesprek met inwoners van Amersfoort over hun dromen voor de stad.

  Lees verder
 7. actieplan 1 pagina.jpg
  3-Marcel Koning web.jpg
  Door Marcel Koning op 24 februari 2022

  ChristenUnie lanceert met CDA en GroenLinks Amersfoorts Isolatieoffensief

  Energiearmoede is voor veel Amersfoorters een dagelijkse realiteit. De ChristenUnie, GroenLinks en CDA Amersfoort presenteren een ambitieus plan om in de volgende collegeperiode isolatie en woningverduurzaming tot topprioriteit te maken. De partijen pleiten voor een sociale isolatie tegoedbon van 5000 euro en voor laagdrempelige en proactieve ondersteuning. De drie willen verhuurders uitdagen en buurtbewoners, buurtcoöperaties helpen om de verduurzaming te versnellen. Iedere straat moet weten welk voordeel er te behalen is met isoleren.

  Lees verder
 8. Motie inkoop 2023.png
  Nr 1. Simone
  Door Simone Kennedy op 23 februari 2022

  ChristenUnie blijft scherp toezien op problemen door uitvoering zorg door enkele zorgaanbieder

  Vanaf 2023 zullen er weer grote veranderingen plaatsvinden voor inwoners die afhankelijk zijn van jeugdzorg, wmo en maatschappelijke opvang. Want dan zullen de huidige 400+ zorgaanbieders vervangen worden door één zorgaanbieder voor elk van deze drie ‘percelen’ zoals jeugdzorg, wmo en maatschappelijke opvang ook wel genoemd worden.

  De ChristenUnie is bang voor de negatieve gevolgen hiervan. We vrezen dat zit zou kunnen leiden tot toenemende wachtlijsten, verbreking van vertrouwensrelaties tussen hulpverleners en cliënten, cliënten die tussen wal en schip vallen en een gemeente die uiteindelijk diep in de buidel zal moeten tasten om nog grotere problemen te voorkomen.

  Lees verder
 9. Parenthouses.JPG
  3-Marcel Koning web.jpg
  Door Marcel Koning op 2 februari 2022

  Parenthouses Amersfoort heeft steun gemeente nodig

  Raadslid Rutger Dijksterhuis stelde deze week schriftelijke vragen aan het gemeentebestuur om aandacht te vragen voor de stijgende energiekosten voor de Parenthouses in Amersfoort

  Lees verder
 10. luchtfoto_Amersfoort_944x274
  3-Marcel Koning web.jpg
  Door Marcel Koning op 25 januari 2022

  ChristenUnie Amersfoort lanceert verkiezingsprogramma ‘Samen recht doen’.

  Deze week presenten wij ons verkiezingsprogramma met de plannen voor onze mooie stad Amersfoort onder de titel ‘Samen recht doen’.

  VP-22

  De verkiezingen worden op 16 maart 2022 in een unieke tijd gehouden. De corona-pandemie vormde de afgelopen tijd een aanslag op fysieke en mentale gezondheid. De samenleving lijkt verdeelder dan ooit terwijl de uitdagingen enorm zijn. Uitdagingen op het gebied van de klimaatverandering, gezondheid, energievoorziening, de rol van de overheid en het samenwerken met inwoners, wonen, inclusie en kansengelijkheid.

  Lees verder