Berichten geschreven door Hanske Mulder - van Maanen

 1. Huisvesting - banner blog.png
  IMG_5713.jpg
  Door Hanske Mulder - van Maanen op 21 oktober 2022

  Huisvesting statushouders

  Deze week is bekend geworden dat de Gemeente Amersfoort samen met corporaties, Integratiewerk en COA circa 145 statushouders, onder wie alleenstaanden en (grote) gezinnen, versneld gaat huisvesten. Voor een periode van zes weken zullen vrijwel alle passende en beschikbare sociale huurwoningen worden toegewezen aan statushouders.

  Wij als ChristenUnie Amersfoort vinden dit, ondanks de enorme druk op de woningmarkt, een noodzakelijk en wijs besluit. Graag licht ik dit hier toe.

  Lees verder
 2. Onderdak 624x270.png
  IMG_5713.jpg
  Door Hanske Mulder - van Maanen op 9 september 2022

  Een dak boven je hoofd

  Ruim twee weken geleden deden wij een oproep om in Amersfoort op korte termijn extra vluchtelingen op te vangen. Die oproep deden wij na het zien van de beelden uit Ter Apel: kinderen die buiten slapen, mensen op de vlucht voor wie geen plek is: Nederland zoals we het niet eerder zagen. Deze beelden raakten ons, raakten mij.  Als fractie besloten we om vragen te stellen aan het college: is het mogelijk om op korte termijn extra asielzoekers op te vangen in Amersfoort? En ook: hoe bevorderen we de doorstroming van statushouders die vaak al heel lang wachten op een huis? Ik wil graag iets zeggen over beide vragen.

  Lees verder
 3. IMG_5713.jpg
  Door Hanske Mulder - van Maanen op 16 december 2018

  Hanske Mulder - van Maanen stelt zich voor

  Mijn naam is Hanske Mulder-van Maanen. Ik ben 31 jaar en getrouwd met Kees-Jan. We hebben drie kinderen, waarvan de jongste nu zes maanden is. Sinds twee jaar wonen wij in Amersfoort en we leren de stad steeds beter kennen. Komende maand hoop ik benoemd te worden tot buitengewoon raadslid voor de ChristenUnie. Buitengewoon raadslid zijn vind ik een prachtige kans om Amersfoort op een nieuwe manier nog veel beter te leren kennen, en om mee te denken over hoe we als ChristenUnie de stad kunnen dienen. 

  Lees verder