Berichten geschreven door Marcel Koning

 1. Een nieuwe visie op parkeren.png
  IMG_5780.jpg
  Door Marcel Koning op 26 oktober 2023

  Leefbaarheid en bereikbaarheid van Amersfoort, Hoogland en Hooglanderveen

  Als partijen in de Amersfoortse Gemeenteraad zijn we ons bewust van onze politieke verschillen. We hebben overtuigingen en die dragen we met passie uit.
  Maar we hebben ook respect voor elkaars opvattingen én we voelen de verantwoordelijkheid om steeds weer op zoek gaan naar wat ons bindt. 
  Dat zijn we aan onze stad verplicht.
  Hoe we in Amersfoort omgaan met steeds meer woningen, mensen en auto’s is een best ingewikkelde uitdaging. Want onze mogelijkheden hebben grenzen, en daarnaast moeten we ook voorbereid zijn op klimaatveranderingen en deze zoveel mogelijk beperken.

  Hoe we dat kunnen doen, daarover denken we best verschillend. Maar we voelen allemaal aan dat er iets moet gebeuren.
  Daarom hebben we als ChristenUnie, CDA, GroenLinks, D66 en Partij voor de Dieren dit artikel geschreven. Het is een verhaal op hoofdlijnen wat de uitdaging is waar Amersfoort voor staat en hoe we samen een oplossingsrichting zoeken voor een stad die plek biedt voor duizenden extra woningen én tegelijk bereikbaar en prettig leefbaar blijft. Want niets doen is volgens ons geen optie. 

  Lees verder
 2. Presentatie coalitieakkoord.JPG
  IMG_5780.jpg
  Door Marcel Koning op 1 juli 2022

  Amersfoortse coalitie presenteert Akkoord! 2022-2026

  De Amersfoortse coalitie van D66, GroenLinks, CDA, ChristenUnie en Partij voor de Dieren presenteerde vrijdag 1 juli Akkoord! 2022-2026. De gemeenteraad stemt dinsdag 5 juli over vaststelling van dit groene en sociale akkoord voor de komende 4 jaar.

  Lees verder
 3. Rutger Dijksterhuis.JPG
  IMG_5780.jpg
  Door Marcel Koning op 29 juni 2022

  ChristenUnie draagt Rutger Dijksterhuis voor als kandidaat-wethouder

  De fractie van de ChristenUnie Amersfoort heeft vandaag bekend gemaakt Rutger Dijksterhuis voor te dragen als kandidaat-wethouder. Fractievoorzitter Hans Bol: “We hebben alle vertrouwen in Rutger dat hij een kundige en betrokken wethouder zal zijn voor alle Amersfoorters.”

  Lees verder
 4. Amersfoort banner 1.jpg
  IMG_5780.jpg
  Door Marcel Koning op 13 juni 2022

  Uitgenodigd voor de onderhandelingen

  Vrijdagavond 10 juni ontvingen we een uitnodiging voor overleg met de formateurs en de onderhandelende partijen. Dat gesprek heeft vanmiddag plaatsgevonden. De inhoud van dit gesprek gaf ons vertrouwen dat we een goede verbindende toevoeging zijn op de andere partijen.

  Lees verder
 5. Binnenstad landscape.jpg
  IMG_5780.jpg
  Door Marcel Koning op 6 april 2022

  ChristenUnie gaat in Amersfoort vanuit oppositie eigen ideeën verwezenlijken

  De ChristenUnie fractie is teleurgesteld in de conclusie van informateur Kiki Hagen. “Wij hadden graag meegedaan in een coalitie die Amersfoort groener en socialer maakt”, aldus Hans Bol, fractievoorzitter van de ChristenUnie. 

  De ChristenUnie heeft bij de informateur steeds gepleit voor een college dat recht doet aan de klaarblijkelijke wens van de kiezer voor een lokaal groen en sociaal beleid. 

  Lees verder
 6. IMG_5780.jpg
  Door Marcel Koning op 26 maart 2022

  De formatie is begonnen

  Hans en Hanske formatie 2022De verkiezingen liggen nu ruim een week achter ons. De nieuwe raadsleden zijn benoemd en hebben hun benoeming aanvaard. Aanstaande woensdag wordt de nieuwe raad geïnstalleerd. Vandaag begon het proces van formeren van een nieuw college met gesprekken met de informateur. D66 heeft als grootste partij daarvoor Tweede Kamerlid Kiki Hagen gevraagd. Fractievoorzitter Hans Bol en vice-fractievoorzitter Hanske Mulder hadden vandaag een eerste gesprek met haar. Dit was onze inzet.

  Lees verder
 7. actieplan 1 pagina.jpg
  IMG_5780.jpg
  Door Marcel Koning op 24 februari 2022

  ChristenUnie lanceert met CDA en GroenLinks Amersfoorts Isolatieoffensief

  Energiearmoede is voor veel Amersfoorters een dagelijkse realiteit. De ChristenUnie, GroenLinks en CDA Amersfoort presenteren een ambitieus plan om in de volgende collegeperiode isolatie en woningverduurzaming tot topprioriteit te maken. De partijen pleiten voor een sociale isolatie tegoedbon van 5000 euro en voor laagdrempelige en proactieve ondersteuning. De drie willen verhuurders uitdagen en buurtbewoners, buurtcoöperaties helpen om de verduurzaming te versnellen. Iedere straat moet weten welk voordeel er te behalen is met isoleren.

  Lees verder
 8. Parenthouses.JPG
  IMG_5780.jpg
  Door Marcel Koning op 2 februari 2022

  Parenthouses Amersfoort heeft steun gemeente nodig

  Raadslid Rutger Dijksterhuis stelde deze week schriftelijke vragen aan het gemeentebestuur om aandacht te vragen voor de stijgende energiekosten voor de Parenthouses in Amersfoort

  Lees verder
 9. luchtfoto_Amersfoort_944x274
  IMG_5780.jpg
  Door Marcel Koning op 25 januari 2022

  ChristenUnie Amersfoort lanceert verkiezingsprogramma ‘Samen recht doen’.

  Deze week presenten wij ons verkiezingsprogramma met de plannen voor onze mooie stad Amersfoort onder de titel ‘Samen recht doen’.

  VP-22

  De verkiezingen worden op 16 maart 2022 in een unieke tijd gehouden. De corona-pandemie vormde de afgelopen tijd een aanslag op fysieke en mentale gezondheid. De samenleving lijkt verdeelder dan ooit terwijl de uitdagingen enorm zijn. Uitdagingen op het gebied van de klimaatverandering, gezondheid, energievoorziening, de rol van de overheid en het samenwerken met inwoners, wonen, inclusie en kansengelijkheid.

  Lees verder
 10. IMG_5780.jpg
  Door Marcel Koning op 31 december 2021

  Inspiratie voor 2022

  Mijn naam is Marcel Koning, ik ben nr. 3 op de kandidatenlijst voor de CU voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. 

  In dit blog wil ik u graag meegeven waar ik mijn focus voor het komende verkiezingsjaar op wil leggen. Het lijkt heel makkelijk om dan een aantal zetels te noemen, of een politiek thema, zoals de woningproblematiek, het milieu of de armoedebestrijding.  

  Dat zullen allemaal thema’s zijn die voorbij zullen komen dit jaar, maar ze zijn niet de focus. 

  Mijn Nieuwjaarswens voor ons is deze tekst:

   URDD79D03B9_00001_1

  Daar zitten drie wensen in verborgen: 

  Lees verder