Berichten geschreven door Webmaster

 1. Simone Kennedy vlog.jpg
  CU-Logo-Amersfoort-RGB-SocialMediaPF.png
  Door Webmaster op 10 maart 2023

  Verkiezingen

  Op woensdag 15 maart mogen we weer naar de stembus voor de Provinciale Statenverkiezingen en de Waterschappen. Simone Kennedy heeft zestien jaar in de Amersfoortse raad gezeten en staat nu op de kandidatenlijst voor de Provincie Utrecht. Waarom vindt zij het belangrijk om woensdag te gaan stemmen? En wat zijn de 'hot topics' van deze verkiezingen? Je ziet het in deze vlog!

  Lees verder
 2. IMG_5517.jpg
  CU-Logo-Amersfoort-RGB-SocialMediaPF.png
  Door Webmaster op 15 februari 2023

  Update fractievoorzitter Hans Bol

  In Amersfoort een geschikte woning vinden lijkt onbegonnen werk. De wachttijden zijn lang en de prijzen van huur- en koopwoningen torenhoog. Daar gaat verandering in komen als het aan CU-fractievoorzitter Hans Bol ligt. Er gaat gebouwd worden in Amersfoort en wat de CU betreft gaan ook juist gezinnen daar profijt van hebben. Wat zijn de plannen en wat komt er allemaal bij kijken? En hoe ziet Amersfoort er over 20 jaar uit? Dat vertelt CU-raadslid Hans Bol je in deze korte video! 

  Lees verder
 3. Uitzicht Oude Stadhuis - Willemijn Felten.jpeg
  CU-Logo-Amersfoort-RGB-SocialMediaPF.png
  Door Webmaster op 11 november 2022

  Update CU-wethouder Rutger Dijksterhuis en de begroting voor 2023-2026

  Rutger Dijksterhuis is voor de ChristenUnie wethouder in Amersfoort. Welke dossiers houden hem in november vooral bezig? Hoe doet Amersfoort het als het gaat om de opvang van asielzoekers? Hoe worden monumentale gebouwen verduurzaamd? En waar in Amersfoort worden binnenkort woningen bijgebouwd om het woningtekort op te lossen? Rutger vertelt het in deze vlog! Verder mochten we afgelopen dinsdag stemmen over de meerjarenbegroting voor 2023-2026. We vertellen je graag welke initiatieven we als Christenuniefractie hebben ingebracht.

  Lees verder
 4. Fractie CU september 2022.png
  CU-Logo-Amersfoort-RGB-SocialMediaPF.png
  Door Webmaster op 3 november 2022

  Algemene beschouwingen

  Afgelopen dinsdag mochten we voorafgaand aan het bespreken van de meerjarenbegroting voor 2023-2026 onze bijdrage leveren aan de Algemene Beschouwingen. Je leest onze bijdrage hier.

  Lees verder
 5. Marcel bij de bakkers - blog.png
  CU-Logo-Amersfoort-RGB-SocialMediaPF.png
  Door Webmaster op 22 oktober 2022

  CU-raadslid Marcel Koning over de energiecrisis voor bakkers

  Bakkers hebben het moeilijk nu de energieprijzen zo hoog zijn. CU-raadslid Marcel heeft enkele weken geleden in de raad vragen gesteld aan de wethouder hoe we de bakkers in Amersfoort beter kunnen helpen om de crisis door te komen. Vandaag fietste hij - samen met burgemeester Lucas Bolsius - langs allerlei Amersfoortse bakkers om ze een hart onder de riem te steken! Kijk mee!

  Lees verder
 6. Stadhuis Amersfoort.png
  CU-Logo-Amersfoort-RGB-SocialMediaPF.png
  Door Webmaster op 3 oktober 2022

  Maak kennis met CU-wethouder Rutger Dijksterhuis

  Rutger Dijksterhuis is voor de ChristenUnie wethouder in Amersfoort. Hij is verantwoordelijk voor onder andere ruimtelijke ordening, erfgoed, monumenten en archeologie. Maar wat doet een wethouder eigenlijk? Waarom is archeologie niet alleen maar iets van vroeger, maar ook nu nog relevant? Wat zijn de spannende dossiers waar hij in oktober mee aan de slag gaat? Is het eigenlijk leuk om wethouder te zijn? En hoe brengt hij het ChristenUnie-geluid in de Amersfoortse politiek? Hij vertelt het jou zelf in deze vlog! 

  Lees verder
 7. vluchtelingen (4) 2.png
  CU-Logo-Amersfoort-RGB-SocialMediaPF.png
  Door Webmaster op 25 augustus 2022

  ChristenUnie Amersfoort wil mensonterende situatie Ter Apel doorbreken

  De afgelopen weken zijn we erg geschrokken van de verschrikkelijke en inhumane situatie die in Ter Apel is ontstaan. Deze situatie is de afgelopen dagen alleen maar verder verslechterd. Zelfs zwangere vrouwen, kinderen en chronisch zieke mensen slapen buiten, en krijgen geen basale en noodzakelijke medische hulp. De situatie is zo ernstig dat sinds vandaag Artsen zonder Grenzen ingezet wordt en er een vergelijking wordt gemaakt met kamp Moria.

  Lees verder
 8. SegersDromen.jpg
  CU-Logo-Amersfoort-RGB-SocialMediaPF.png
  Door Webmaster op 12 maart 2022

  ChristenUnie leider Gert-Jan Segers spreekt met Amersfoorters over hun dromen voor de stad

  Op de Varkensmarkt ging ChristenUnie leider Gert-Jan Segers samen met de lokale lijsttrekker Hans Bol in gesprek met inwoners van Amersfoort over hun dromen voor de stad.

  Lees verder
 9. CU-Logo-Amersfoort-RGB-SocialMediaPF.png
  Door Webmaster op 7 december 2021

  ChristenUnie Amersfoort zet vrijwilligers vandaag in het zonnetje

  Een aantal collega-kandidaten voor de gemeenteraad van Amersfoort trok er vandaag op uit om vrijwilligers in het zonnetje te zetten. Een samenleving zonder vrijwilligers zou in onze stad een kille bedoening worden, en simpelwerg tot grote problemen in bijvoorbeeld de zorg leiden. Reden genoeg dus vandaag voor een aantal ChristenUnie raadsleden en kandidaten om de vrijwiligers in het zonnetje te zetten en van hen te horen waar de ChristenUnie in de Raad aandacht voor moet vragen.

  Hart van Vathorst

  Lees verder
 10. CU-Logo-Amersfoort-RGB-SocialMediaPF.png
  Door Webmaster op 21 oktober 2021

  6 november - aftrap campagne GR2022

  De ChristenUnie Amersfoort trapt op zaterdag 6 november de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022 af! Het belooft een mooie middag te worden.

  Weet u welkom bij de partij van christenen, voor iedereen!

  Lees verder