Berichten geschreven door Webmaster

 1. Blog veiligheid rond spoor.png
  CU-Logo-Amersfoort-RGB-SocialMediaPF.png
  Door Webmaster op 8 februari 2024

  Veiligheid rond het spoor

  Door werkzaamheden aan een Duitse spoorlijn, rijden er al een aantal maanden meer goederentreinen dan gewoonlijk over het Amersfoortse spoor.
  Goederentreinen vervoeren ook gevaarlijke stoffen. Hoe zit met de risico’s voor omwonenden?

  Lees verder
 2. Opvang Oekraïners (624 x 270 px) (zonder logo).png
  CU-Logo-Amersfoort-RGB-SocialMediaPF.png
  Door Webmaster op 8 september 2023

  Opvang vluchtelingen uit Oekraïne

  Amersfoort vangt op verschillende plaatsen in de stad mensen op die gevlucht zijn voor de oorlog in Oekraïne. In gebouwen die de gemeente tijdelijk huurt en in gastgezinnen. Er zijn oplossingen nodig voor een langere periode. Daarom heeft de gemeente nu twee gebouwen gekocht aan de Hardwareweg 4 en 6 en laat deze verbouwen voor opvang aan vluchtelingen uit Oekraïne. Zo is er voor langere tijd een plek waar ze kunnen wonen.

  Lees verder
 3. Hans Bol over parkeren.JPG
  CU-Logo-Amersfoort-RGB-SocialMediaPF.png
  Door Webmaster op 8 september 2023

  Referendum parkeerbeleid

  Op 22 november komt er een referendum over het parkeerbeleid in Amersfoort. Wat is de gemeente allemaal van plan? Wat vindt de ChristenUnie daarvan? Zijn er geen betere manieren om te verduurzamen? En gaan die plannen ervoor zorgen dat ik straks nergens meer kan parkeren? Zomaar een paar vragen die in ons spreekuur over parkeren naar voren kwamen. Hans beantwoordt deze en andere vragen in deze video.

  Lees verder
 4. Algemene Beschouwingen 2023 blog.png
  CU-Logo-Amersfoort-RGB-SocialMediaPF.png
  Door Webmaster op 30 juni 2023

  Waar moet het gemeentegeld naartoe?

  Afgelopen week mochten alle fracties tijdens de Algemene Beschouwingen hun visie geven op de kadernota van het college. De kadernota beantwoordt de vraag "Wat gaan we het komende jaar met het gemeentegeld doen?".  We kijken tijdens deze Algemene Beschouwingen terug op het afgelopen jaar en vooruit naar het komende jaar. Wat heeft volgens ons prioriteit, waar moet het gemeentegeld naartoe? Je leest hier de bijdrage die onze fractievoorzitter Hans Bol uitsprak.

  Lees verder
 5. Parkeren.png
  CU-Logo-Amersfoort-RGB-SocialMediaPF.png
  Door Webmaster op 22 april 2023

  Moeten we voortaan allemaal betalen voor het parkeren van onze auto?

  Gemeente Amersfoort wil het vergunningparkeren uitbreiden. Wij zien dat er inderdaad een probleem bestaat rondom huidige wijken met vergunningparkeren en om dit op te lossen moet het vergunningparkeren op korte termijn en in één keer uitgebreid worden naar de wijken waar dit speelt. Dit gaat wat ons betreft dus niet over de hele stad.

  We delen ook de wens uit het coalitieakkoord voor meer groen in de straten. Meer groen betekent minder ruimte voor parkeren. Dit is iets wat wel in de hele stad gaat spelen, maar waar we de tijd voor willen nemen en waarvoor we eerst goed willen onderzoeken wat er nodig is om het voor iedereen haalbaar te maken.

  Lees verder
 6. Rutger over Wonen in Amersfoort 2035.jpg
  CU-Logo-Amersfoort-RGB-SocialMediaPF.png
  Door Webmaster op 13 april 2023

  Hoe ziet Amersfoort eruit in 2035?

  Stel: je hebt een baan gevonden in Amersfoort, maar het is je nog niet gelukt om woonruimte te vinden en dus trek je maar weer bij je ouders in. Of je verwacht gezinsuitbreiding maar je vindt geen passende en betaalbare woning. Of je hebt na jaren wachten een verblijfsvergunning en vindt geen eigen huis. Het woningtekort is voor veel mensen merkbaar. We willen dus meer woningen en die woningen moeten betaalbaar zijn. Maar we koesteren ook het groen in de stad, de ruimte, een eigen tuin. Is Amersfoort te vol? Samen met inwoners, leden van de gemeenteraadsfractie, wethouder Rutger Dijksterhuis en experts op het gebied van woon- en omgevingsvisie gaan we hierover in gesprek. 

  Rutger geeft vast een vooruitblik op de bijeenkomst.

  Lees verder
 7. Simone Kennedy vlog.jpg
  CU-Logo-Amersfoort-RGB-SocialMediaPF.png
  Door Webmaster op 10 maart 2023

  Verkiezingen

  Op woensdag 15 maart mogen we weer naar de stembus voor de Provinciale Statenverkiezingen en de Waterschappen. Simone Kennedy heeft zestien jaar in de Amersfoortse raad gezeten en staat nu op de kandidatenlijst voor de Provincie Utrecht. Waarom vindt zij het belangrijk om woensdag te gaan stemmen? En wat zijn de 'hot topics' van deze verkiezingen? Je ziet het in deze vlog!

  Lees verder
 8. IMG_5517.jpg
  CU-Logo-Amersfoort-RGB-SocialMediaPF.png
  Door Webmaster op 15 februari 2023

  Update fractievoorzitter Hans Bol

  In Amersfoort een geschikte woning vinden lijkt onbegonnen werk. De wachttijden zijn lang en de prijzen van huur- en koopwoningen torenhoog. Daar gaat verandering in komen als het aan CU-fractievoorzitter Hans Bol ligt. Er gaat gebouwd worden in Amersfoort en wat de CU betreft gaan ook juist gezinnen daar profijt van hebben. Wat zijn de plannen en wat komt er allemaal bij kijken? En hoe ziet Amersfoort er over 20 jaar uit? Dat vertelt CU-raadslid Hans Bol je in deze korte video! 

  Lees verder
 9. Uitzicht Oude Stadhuis - Willemijn Felten.jpeg
  CU-Logo-Amersfoort-RGB-SocialMediaPF.png
  Door Webmaster op 11 november 2022

  Update CU-wethouder Rutger Dijksterhuis en de begroting voor 2023-2026

  Rutger Dijksterhuis is voor de ChristenUnie wethouder in Amersfoort. Welke dossiers houden hem in november vooral bezig? Hoe doet Amersfoort het als het gaat om de opvang van asielzoekers? Hoe worden monumentale gebouwen verduurzaamd? En waar in Amersfoort worden binnenkort woningen bijgebouwd om het woningtekort op te lossen? Rutger vertelt het in deze vlog! Verder mochten we afgelopen dinsdag stemmen over de meerjarenbegroting voor 2023-2026. We vertellen je graag welke initiatieven we als Christenuniefractie hebben ingebracht.

  Lees verder
 10. Fractie CU september 2022.png
  CU-Logo-Amersfoort-RGB-SocialMediaPF.png
  Door Webmaster op 3 november 2022

  Algemene beschouwingen

  Afgelopen dinsdag mochten we voorafgaand aan het bespreken van de meerjarenbegroting voor 2023-2026 onze bijdrage leveren aan de Algemene Beschouwingen. Je leest onze bijdrage hier.

  Lees verder