Amersfoortse Kandidaten Europarlement en Gert-Jan Segers (ChristenUnie) doen wedstrijd duurzaam shoppen

Bakfiets.jpg
CU-Logo-Amersfoort-RGB-SocialMediaPF.png
Door Webmaster op 15 mei 2019 om 21:55

Amersfoortse Kandidaten Europarlement en Gert-Jan Segers (ChristenUnie) doen wedstrijd duurzaam shoppen

Twee politici uit Amersfoort staan hoog op de lijst voor het Europarlement van de ChristenUnie/SGP fractie: Anne Strijker (#4) en Simone Kennedy (#8). Zij gaan zaterdag tijdens de weekmarkt op de Hof de uitdaging aan om samen met Tweede Kamerlid en fractievoorzitter Gert-Jan Segers en wethouder Menno Tigelaar zo duurzaam mogelijk te shoppen. Het doel is om te zien of duurzaam shoppen ook mogelijk is op de markt voor mensen met een kleine beurs. Maar de uitkomst zou ook kunnen zijn dat je beter af bent bij de lokale winkels.

Anne Strijker zal zijn boodschappen halen bij de supermarkt, Simone Kennedy bij Het Lokaal, Menno Tigelaar bij De Nieuwe Graanschuur (verpakkingsloos) en Gert-Jan Segers gaat shoppen op de markt. In alle gevallen proberen we producten te halen die duurzaam zijn geproduceerd, verpakkingsarm en betaalbaar zijn. Ook het winkelend publiek mag meedoen. Jan en Maaike Huijgen – boeren van de Eemlandhoeve in Bunschoten en experts op het gebied van duurzaamheid – vergelijken de producten en spreken een oordeel uit. Jan Huijgen: “Als je streeft naar het goedkoopste duurzame product, moet je beseffen dat er ergens een prijs betaald wordt: bodem, biodiversiteit, boeren of body. We moeten streven naar een maatschappelijk gezond voedselsysteem waarin voedsel, omgeving, landbouw en gezondheid integraal verbonden zijn.”

De ChristenUnie wil zich in het Europees Parlement sterk maken voor veilig en betaalbaar voedsel dat duurzaam is geproduceerd met oog voor dierenwelzijn en beheer van het landschap.

Ook het winkelend publiek mag meedoen met de wedstrijd en de experts om advies vragen. Anne Strijker werkt momenteel als senior adviseur bij de Europese Commissie, Simone Kennedy is fractievoorzitter van de ChristenUnie in Amersfoort en Menno Tigelaar is wethouder in Amersfoort.

Naast deze wedstrijd staan onze onvermijdelijke grabbelton en milieuvriendelijke bakfiets voor jullie klaar.

Datum:                  zaterdag 18 mei

Tijd:                       09:30 – 10:30 uur

Plaats:                  De Hof, Amersfoort

 


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Simone Kennedy, via sj.kennedy-doornbos@amersfoort.nl of via 06-41572874

Deel dit bericht