ChristenUnie Amersfoort zet vrijwilligers vandaag in het zonnetje

Sociale Gasten.jpg
CU-Logo-Amersfoort-RGB-SocialMediaPF.png
Door Webmaster op 7 december 2021 om 18:54

ChristenUnie Amersfoort zet vrijwilligers vandaag in het zonnetje

Een aantal collega-kandidaten voor de gemeenteraad van Amersfoort trok er vandaag op uit om vrijwilligers in het zonnetje te zetten. Een samenleving zonder vrijwilligers zou in onze stad een kille bedoening worden, en simpelwerg tot grote problemen in bijvoorbeeld de zorg leiden. Reden genoeg dus vandaag voor een aantal ChristenUnie raadsleden en kandidaten om de vrijwiligers in het zonnetje te zetten en van hen te horen waar de ChristenUnie in de Raad aandacht voor moet vragen.

Hart van Vathorst

De zorg heeft veel vrijwilligers

Zo bezochten Gert Dijksterhuis en Kees de Heer vanmiddag Dorine van ’t Veld (zie de foto). Zij is  vrijwilligerscoördinator van Hart van Vathorst. Hart van Vathorst bestaat uit de twee zorgorganisaties Accolade Zorggroep en Sprank en kinderopvangorganisatie Bijzonder. Ook de Ontmoetingskerk huist onder het dak van Hart van Vathorst. Dorine werkt er 2,5 jaar en met veel enthousiasme en energie. Toen zij startte waren er 75 vrijwilligers en nu zijn er 125.

Vanuit haar rol heeft zij veel connecties met o.a. begeleiders van scholen en uitkeringsinstanties. En natuurlijk met de zorgverleners omdat bewoners en cliënten allerlei activiteiten doen, zoals het helpen van bezoekers in het publiek toegankelijk restaurant. Ook verkopen zij mooie spullen die bewoners en cliënten maakten. Vrijwilligers stromen soms door naar een betaalde baan. En dat is even slikken, maar in essentie gaat het Dorine er om dat deze mensen verder komen. Dorine pleitte voor meer draagvlak van de lokale politiek in Amersfoort voor het maatschappelijk belang van vrijwilligerswerk. Point taken! 

Sociale Gasten: vrijwilligerswerk door jongeren

Hanske Mulder bezocht met Ariena van Wendel de Joode 'Sociale Gasten.' en spraken met Rick Schoen. Zij richten zich op jongeren. Ze geven deze jongeren de kans om een maatschappelijke bijdrage te leveren: jongeren kunnen als vrijwilliger zich inzetten in de vorm van een eenmalige praktische klus, een terugkerende sociale actie of door mee te doen aan de Maatschappelijke Diensttijd. 

Als CU willen wij graag de inzet van deze jongeren waarderen, en laten zien hoe belangrijk het is dat jongeren meedoen en meedenken in het vormgeven van de Amersfoortse samenleving.
Welke vrijwilliger verdient volgens jou een pluim? Laat het ons weten via social media!

Deel dit bericht