Inspiratie voor 2022

IMG_5780.jpg
Door Marcel Koning op 31 december 2021 om 08:15

Inspiratie voor 2022

Mijn naam is Marcel Koning, ik ben nr. 3 op de kandidatenlijst voor de CU voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. 

In dit blog wil ik u graag meegeven waar ik mijn focus voor het komende verkiezingsjaar op wil leggen. Het lijkt heel makkelijk om dan een aantal zetels te noemen, of een politiek thema, zoals de woningproblematiek, het milieu of de armoedebestrijding.  

Dat zullen allemaal thema’s zijn die voorbij zullen komen dit jaar, maar ze zijn niet de focus. 

Mijn Nieuwjaarswens voor ons is deze tekst:

 URDD79D03B9_00001_1

Daar zitten drie wensen in verborgen: 

  1. De vrede van God. Waarvan we in de bijbel ook lezen dat die vrede alle verstand te boven gaat (Fill. 4:7). Het is goed om ook dit jaar te beseffen dat onze vrede niet komt van onze welvaart, het resultaat van de verkiezingen, politieke keuzes of een vaccin. Uiteindelijk geeft God vrede te midden van alle omstandigheden. Naar die vrede strek ik mij uit. 

  2. Vervolgens zit in deze tekst verborgen dat deze vrede ons ‘heiligt’. Het doet me denken aan een uitspraak van een 19e -eeuwse Schotse theoloog John Brown die zei: “Holiness consists in thinking as God thinks, and willing as God wills.” Dat vraagt toewijding. Een andere manier van denken (Rom. 12:1-2). Of in termen van de Efezebrief:  
     
    Want hij heeft ons gemaakt tot wat wij nu zijn: in Christus Jezus geschapen om de weg te gaan van de goede daden die God mogelijk heeft gemaakt. Ef. 2:10 

    Uiteindelijk denk ik dat je pas echt gefocused kunt zijn als je weet waarvoor je gemaakt bent. Het is mijn verlangen dat komend jaar in alles voor ogen te houden. We zijn geroepen om samen recht te doen!

  3. In de tekst zit tot slot ook nog een interessante wens: dat we een gebalanceerd leven leiden waarin geest, ziel en lichaam bewaard blijven. Dat wens ik u ook toe. Dat u geïnspireerd werk mag doen, maar soms ook daarvan kunt rusten. Dat u lichamelijk goed op uzelf let en gezond leeft.  

Kortom, het lijkt mij een mooie wens – en die spreek ik vooral eerst uit voor mezelf – om dit politiek interessante jaar te beginnen met de focus op de dingen van boven… Een heel gezegend 2022 gewenst! 

Deel dit bericht