ChristenUnie draagt Rutger Dijksterhuis voor als kandidaat-wethouder

Rutger Dijksterhuis.JPG
IMG_5780.jpg
Door Marcel Koning op 29 juni 2022 om 13:00

ChristenUnie draagt Rutger Dijksterhuis voor als kandidaat-wethouder

De fractie van de ChristenUnie Amersfoort heeft vandaag bekend gemaakt Rutger Dijksterhuis voor te dragen als kandidaat-wethouder. Fractievoorzitter Hans Bol: “We hebben alle vertrouwen in Rutger dat hij een kundige en betrokken wethouder zal zijn voor alle Amersfoorters.”

De laatste weken stonden volop in het teken van coalitieonderhandelingen voor een nieuw college voor de stad. Het akkoord tussen D66, GroenLinks, CDA, ChristenUnie en de Partij voor de Dieren wordt op vrijdag 1 juli a.s. gepresenteerd.

De ChristenUnie zal één wethouder aan het college leveren. De fractie draagt hiervoor Rutger Dijksterhuis aan. Fractievoorzitter Hans Bol: “Rutger heeft veel ervaring in de raad. Hij wordt bovendien breed gewaardeerd om zijn juridische scherpte en christelijk-sociale hart. Dat maakt hem een hele geschikte kandidaat. Wij zijn dankbaar dat hij zich de komende vier jaar in wil zetten voor alle Amersfoorters.”

Rutger Dijksterhuis is enthousiast over deze nieuwe uitdaging: ”De wethouder vervult in mijn ogen een spilfunctie in de lokale democratie. Ik zie er naar uit samen met de stad en de medewerkers op het stadhuis uitwerking te geven aan het coalitieakkoord. Met Liefde, lol, lef en een lange adem.”

Rutger is tussen 2010-2022 raadslid geweest voor de ChristenUnie in Amersfoort en werkt op dit moment als senior strategisch adviseur voor de overheid. Welke portefeuilles hij in het nieuwe college krijgt, wordt vrijdag 1 juli bekendgemaakt.

Deel dit bericht