Update CU-wethouder Rutger Dijksterhuis en de begroting voor 2023-2026

Uitzicht Oude Stadhuis - Willemijn Felten.jpeg
CU-Logo-Amersfoort-RGB-SocialMediaPF.png
Door Webmaster op 11 november 2022 om 19:00

Update CU-wethouder Rutger Dijksterhuis en de begroting voor 2023-2026

Rutger Dijksterhuis is voor de ChristenUnie wethouder in Amersfoort. Welke dossiers houden hem in november vooral bezig? Hoe doet Amersfoort het als het gaat om de opvang van asielzoekers? Hoe worden monumentale gebouwen verduurzaamd? En waar in Amersfoort worden binnenkort woningen bijgebouwd om het woningtekort op te lossen? Rutger vertelt het in deze vlog! Verder mochten we afgelopen dinsdag stemmen over de meerjarenbegroting voor 2023-2026. We vertellen je graag welke initiatieven we als Christenuniefractie hebben ingebracht.

Bekijk hier de vlog van Rutger.

Heb jij ook een vraag aan Rutger of aan een van de CU-raadsleden? Stel ‘m per mail: fractie@amersfoort.christenunie.nl en wie weet wordt komt jouw onderwerp in één van onze volgende vlogs aan bod!

Meerjarenbegroting

Voor onze raadsleden zitten de algemene beschouwingen en de gesprekken over de begroting er weer op. Op initiatief van de ChristenUnie komt er een ondersteuningspakket voor bakkers en andere ondernemers in Amersfoort die in acute nood zijn door de torenhoge energieprijzen. Bij problemen kunnen zij aankloppen bij de gemeente. De Amersfoortse politiek maakt een half miljoen euro vrij voor deze financiële steun.

 ,,We zijn ons bewust dat dit niet dé oplossing is, maar hopelijk helpt het wel. Al is het maar een beetje extra voor in de winter”, zegt ons raadslid Marcel Koning. ,,Wij willen dat bedrijven met een economische, maar ook sociale functie zoals bakkers, slagers en groenteboeren blijven bestaan in Amersfoort.’’

 Lees hier meer: Amersfoort gaat ondernemers met torenhoge energierekening helpen: ‘Steuntje voor deze winter’ | Amersfoort | AD.nl

 Ook een motie van Jan Steven Eilander is aangenomen om prioriteit te geven aan de uitbreiding van het aantal boa’s waardoor de situatie onder andere in de binnenstad veiliger moet worden.