Berichten geschreven door Gert Hunink

 1. 20210921_225014.jpg
  Nr 4. Gert
  Door Gert Hunink op 8 januari 2022

  Politiek Café: speelt seksuele uitbuiting ook in Amersfoort?

  Op woensdag 19 januari 20:00 uur organiseert de fractie van de ChristenUnie in Amersfoort weer een Politiek Café. Dit keer zal het digitaal zijn met het thema 'Seksuele uitbuiting in Amersfoort: wat zich onder de radar afspeelt'.

  Lees verder
 2. Infrastructuur
  Nr 4. Gert
  Door Gert Hunink op 14 mei 2021

  Bouwen aan een groeiende stad

  Het aantoonbaar vergroten van de veiligheid voor fietsers en voetgangers, verbetering van de leefbaarheid voor omwonenden en een betere doorstroming en bereikbaarheid voor alle verkeersdeelnemers. Dat is wat we willen. En wie wil dat niet? Een betere ontsluiting aan de westzijde van het steeds verder groeiende Amersfoort helpt hierbij. 

  Het gaat volgens de ChristenUnie om veel meer dan het aanleggen van een weg! Wij willen bouwen aan onze mooie stad.

  Lees verder
 3. Nr 4. Gert
  Door Gert Hunink op 7 mei 2021

  Persbericht: Bouwen aan een groeiende stad

  Veiliger fietsen naar de hockey- of voetbalclub en de scholen, een betere en veilige bereikbaarheid voor de honderdduizenden bezoekers van het Dierenpark en het Bosbad, verbeteren van de leefbaarheid voor een paar honderd direct omwonenden rondom de DF laan, versterken van de ecologische hoofdstructuur, een snelle en comfortabele fietsverbinding tussen Utrecht en Amersfoort, het autoverkeer zoveel mogelijk om de stad heen, en nog meer. Wie wil dat eigenlijk niet? Toch is het project om dit te realiseren in een politieke impasse gekomen. 

  Lees verder
 4. Amersfoort-Breestraat
  Nr 4. Gert
  Door Gert Hunink op 2 december 2020

  Een autoluwe binnenstad – hoe mooi is dat?

  Als bezoeker en ook als bewoner van ons historische stadshart gaat u het merken. Vanaf 4 januari a.s. is het centrum autoluw. Er komt meer ruimte voor wandelaars en fietsers. Parkeerplaatsen op o.a. het Grote Spui bij de Koppelpoort en het Havik verdwijnen. Doorgaand sluipverkeer over de singels en ‘t Zand wordt tegengegaan. 

  Lees verder
 5. Nr 4. Gert
  Door Gert Hunink op 14 september 2020

  Maakt 30 km/uur Amersfoort veiliger?

  Helpt het om Amersfoort (verkeers)veiliger te maken wanneer we de snelheid van 30 km de norm maken? Over die vraag zijn de coalitiepartijen D66, GroenLinks en de ChristenUnie met de gemeenteraad in gesprek gegaan.

  Lees verder
 6. Westelijke ontsluiting header
  Nr 4. Gert
  Door Gert Hunink op 19 oktober 2018

  Herziening van de Westelijke Ontsluiting?!

  Aan de westkant van Amersfoort ligt een regionale weg, de N221. Al decennia lang wordt gesproken over een nieuwe westelijke randweg, lopend vanaf de Stichtse Rotonde tot aan de kruising bij de Birkstraat/Amsterdamseweg. Allerlei plannen werden ontwikkeld en weer afgewezen. Uiteindelijk lag er in 2013 een ontwerp dat door een ruime meerderheid van de gemeenteraad is goedgekeurd. In 2015 kwamen er een aantal nuttige aanpassingen. In 2016 werd tenslotte het bestemmingsplan vastgesteld. Aan veel bezwaren is tegemoet gekomen bij de planvorming. Toch is niet iedereen blij met dit project. 

  Lees verder