-
Energiearmoede
Lees verderHet is een relatief nieuw probleem, energiearmoede. Mensen die de verwarming uit moeten zetten in de winter omdat ze de energierekening anders niet kunnen betalen. Dat wil natuurlijk niemand, in de kou zitten. Toch komt het voor en de energietransitie kan het probleem in de toekomst vergroten. Om dat te voorkomen heeft de CU Amersfoort een motie ingediend om het college te laten onderzoeken hoe dit te voorkomen. Deze motie is overigens door de Raad aangenomen.
-
De Regionale Energie Strategie
Lees verderHet klimaatakkoord van Parijs is alom bekend. Dit heeft in Nederland geleid tot diverse klimaattafels waar de verschillende aspecten aan zijn besproken en onderhandeld. De provincies en waterschappen hebben vervolgens besloten dat zij niet moeten afwachten maar best proactief regie kunnen nemen. Daarom hebben ze de handen ineengeslagen en een doel gesteld om 49% CO2 te willen reduceren in 2030.
-
Warmtevisie Amersfoort
Lees verderDe warmtevisie, waarin wij ons overigens goed kunnen vinden, heeft o.a. als doel om aan te laten sluiten op lage temperatuur warmtenetten. Dat doel ondersteunen wij. Het is het meest duurzaam. En zoals o.a. Berenschot heeft doorgerekend levert het ook de laagste maandlasten op. Aansluiten op lage temperatuur warmtenetten is echter alleen zinvol als er voldoende is geïsoleerd, kierdicht is gemaakt, vloer en of wandverwarming aanwezig is en in balansventilatie. Voor velen een flinke investering. Een investering die niet iedereen kan doen of pas over een aantal jaren. Dat kan leiden tot een minder snelle transitie van aardgas naar het warmtenet.
-
De energietransitie: welke uitdaging heeft Amersfoort?
Lees verderAmersfoort is een echte gezinsstad. Het is mooi wonen, centraal gelegen en groen tussen de Veluwe en de Randstad. De stad groeit, er moeten in ieder geval nog 13.000 huizen gebouwd worden. Dat betekent ook meer mobiliteit, meer elektriciteit en een groeiende warmtebehoefte. Daarmee tevens een groei aan CO2 en fijnstof. Van beiden willen we echter zo snel mogelijk af. Het coalitieakkoord geeft aan dat we in 2030 voldoen aan de schone luchtnorm van de WHO en alles gedaan hebben wat mogelijk om de CO2 uitstoot te reduceren.
- Vorige pagina
- 1
- 2
- Volgende pagina