Complexe scheidingen helpen voorkomen

Complexe scheidingen voorkomen website.png
CU-Logo-Amersfoort-RGB-SocialMediaPF.png
Door Webmaster op 9 juli 2024 om 21:11

Complexe scheidingen helpen voorkomen

De gemeenteraad van Amersfoort heeft ingestemd met een motie van de ChristenUnie en Amersfoort 2014 die de gemeente vraagt om met een plan te komen om complexe scheidingen zoveel mogelijk te voorkomen. Deze motie onderstreept de noodzaak van preventieve en de-escalerende maatregelen bij complexe scheidingen.

Er bestaat een sterk verband tussen complexe scheidingsproblematiek en het gebruik van jeugdzorg. Dat is een maatschappelijk probleem waar de betrokken ouders, kinderen en jongeren onder te lijden hebben. Daarnaast is gebleken dat een complexe scheiding door het toegenomen gebruik van de jeugdzorg de gemeente gemiddeld €38.000 kost.

ChristenUnie Amersfoort zet in op meer preventie om complexe scheidingen te helpen voorkomen. Gemeente Zwolle heeft al positieve resultaten geboekt met een scheiding- en relatieteam in de stad. Het heeft geleid tot een verbetering van het welzijn van alle betrokkenen bij scheidingen.

 Hanske Mulder (raadslid CU): “Door in te zetten op preventief aanbod om complexe scheidingen te voorkomen, investeren we in het welzijn van onze kinderen, jongeren en hun ouders. Deze motie is een stap richting een gezondere en veerkrachtigere gemeenschap waarin iedereen de ondersteuning krijgt die ze verdienen.”

Het uiteindelijke doel is om een samenhangende en toegankelijke Sociale Basis Infrastructuur in Amersfoort te creëren, waarbij inwoners snel en adequaat geholpen kunnen worden door vaste gezichten.