Blogs per label

 1. Simone Kennedy vlog.jpg
  CU-Logo-Amersfoort-RGB-SocialMediaPF.png
  Door Webmaster op 10 maart 2023

  Verkiezingen

  Op woensdag 15 maart mogen we weer naar de stembus voor de Provinciale Statenverkiezingen en de Waterschappen. Simone Kennedy heeft zestien jaar in de Amersfoortse raad gezeten en staat nu op de kandidatenlijst voor de Provincie Utrecht. Waarom vindt zij het belangrijk om woensdag te gaan stemmen? En wat zijn de 'hot topics' van deze verkiezingen? Je ziet het in deze vlog!

  Lees verder
 2. IMG_5517.jpg
  CU-Logo-Amersfoort-RGB-SocialMediaPF.png
  Door Webmaster op 15 februari 2023

  Update fractievoorzitter Hans Bol

  In Amersfoort een geschikte woning vinden lijkt onbegonnen werk. De wachttijden zijn lang en de prijzen van huur- en koopwoningen torenhoog. Daar gaat verandering in komen als het aan CU-fractievoorzitter Hans Bol ligt. Er gaat gebouwd worden in Amersfoort en wat de CU betreft gaan ook juist gezinnen daar profijt van hebben. Wat zijn de plannen en wat komt er allemaal bij kijken? En hoe ziet Amersfoort er over 20 jaar uit? Dat vertelt CU-raadslid Hans Bol je in deze korte video! 

  Lees verder
 3. Binnenstad mist.png
  IMG_5755.jpg
  Door Jan Steven Eilander op 30 januari 2023

  Winkelen op eerste Kerstdag?

  Winkelen op eerste Kerstdag of bijvoorbeeld eerste Paasdag? Wat ons betreft blijven de winkels op dit soort feestdagen gesloten. Je kunt al zeven dagen per week winkelen in Amersfoort, waarom zouden de winkels die paar extra dagen per jaar ook nog open moeten? Het is belangrijk om deze feestdagen te vieren en ze bieden de stad en haar inwoners momenten van rust en bezinning.

  Lees verder
 4. Natuurlijk zijn we open.jpeg
  IMG_5704.jpg
  Door Hans Bol op 23 december 2022

  Energie besparen voor ondernemers

  Het afgelopen jaar heeft de gemeente diverse subsidies en regelingen in het leven geroepen om de explosief gerezen energiekosten te kunnen dempen. Dat was niet alleen voor onze inwoners, maar ook voor de ondernemers in Amersfoort. Zo hebben we recent nog een subsidie ter beschikking gesteld voor ondernemers als overbrugging naar de TEK-regeling. Afgelopen week organiseerde onze fractie samen met de fracties van Partij voor de Dieren, GroenLinks, D66 en CDA een informatieronde voor en met ondernemers om te bespreken wat zij zelf kunnen doen om energie(kosten) te besparen. 

  Lees verder
 5. Uitzicht Oude Stadhuis - Willemijn Felten.jpeg
  CU-Logo-Amersfoort-RGB-SocialMediaPF.png
  Door Webmaster op 11 november 2022

  Update CU-wethouder Rutger Dijksterhuis en de begroting voor 2023-2026

  Rutger Dijksterhuis is voor de ChristenUnie wethouder in Amersfoort. Welke dossiers houden hem in november vooral bezig? Hoe doet Amersfoort het als het gaat om de opvang van asielzoekers? Hoe worden monumentale gebouwen verduurzaamd? En waar in Amersfoort worden binnenkort woningen bijgebouwd om het woningtekort op te lossen? Rutger vertelt het in deze vlog! Verder mochten we afgelopen dinsdag stemmen over de meerjarenbegroting voor 2023-2026. We vertellen je graag welke initiatieven we als Christenuniefractie hebben ingebracht.

  Lees verder
 6. Fractie CU september 2022.png
  CU-Logo-Amersfoort-RGB-SocialMediaPF.png
  Door Webmaster op 3 november 2022

  Algemene beschouwingen

  Afgelopen dinsdag mochten we voorafgaand aan het bespreken van de meerjarenbegroting voor 2023-2026 onze bijdrage leveren aan de Algemene Beschouwingen. Je leest onze bijdrage hier.

  Lees verder
 7. Marcel bij de bakkers - blog.png
  CU-Logo-Amersfoort-RGB-SocialMediaPF.png
  Door Webmaster op 22 oktober 2022

  CU-raadslid Marcel Koning over de energiecrisis voor bakkers

  Bakkers hebben het moeilijk nu de energieprijzen zo hoog zijn. CU-raadslid Marcel heeft enkele weken geleden in de raad vragen gesteld aan de wethouder hoe we de bakkers in Amersfoort beter kunnen helpen om de crisis door te komen. Vandaag fietste hij - samen met burgemeester Lucas Bolsius - langs allerlei Amersfoortse bakkers om ze een hart onder de riem te steken! Kijk mee!

  Lees verder
 8. Huisvesting - banner blog.png
  IMG_5713.jpg
  Door Hanske Mulder - van Maanen op 21 oktober 2022

  Huisvesting statushouders

  Deze week is bekend geworden dat de Gemeente Amersfoort samen met corporaties, Integratiewerk en COA circa 145 statushouders, onder wie alleenstaanden en (grote) gezinnen, versneld gaat huisvesten. Voor een periode van zes weken zullen vrijwel alle passende en beschikbare sociale huurwoningen worden toegewezen aan statushouders.

  Wij als ChristenUnie Amersfoort vinden dit, ondanks de enorme druk op de woningmarkt, een noodzakelijk en wijs besluit. Graag licht ik dit hier toe.

  Lees verder
 9. Stadhuis Amersfoort.png
  CU-Logo-Amersfoort-RGB-SocialMediaPF.png
  Door Webmaster op 3 oktober 2022

  Maak kennis met CU-wethouder Rutger Dijksterhuis

  Rutger Dijksterhuis is voor de ChristenUnie wethouder in Amersfoort. Hij is verantwoordelijk voor onder andere ruimtelijke ordening, erfgoed, monumenten en archeologie. Maar wat doet een wethouder eigenlijk? Waarom is archeologie niet alleen maar iets van vroeger, maar ook nu nog relevant? Wat zijn de spannende dossiers waar hij in oktober mee aan de slag gaat? Is het eigenlijk leuk om wethouder te zijn? En hoe brengt hij het ChristenUnie-geluid in de Amersfoortse politiek? Hij vertelt het jou zelf in deze vlog! 

  Lees verder
 10. Onderdak 624x270.png
  IMG_5713.jpg
  Door Hanske Mulder - van Maanen op 9 september 2022

  Een dak boven je hoofd

  Ruim twee weken geleden deden wij een oproep om in Amersfoort op korte termijn extra vluchtelingen op te vangen. Die oproep deden wij na het zien van de beelden uit Ter Apel: kinderen die buiten slapen, mensen op de vlucht voor wie geen plek is: Nederland zoals we het niet eerder zagen. Deze beelden raakten ons, raakten mij.  Als fractie besloten we om vragen te stellen aan het college: is het mogelijk om op korte termijn extra asielzoekers op te vangen in Amersfoort? En ook: hoe bevorderen we de doorstroming van statushouders die vaak al heel lang wachten op een huis? Ik wil graag iets zeggen over beide vragen.

  Lees verder